Sådan designer man en billedvæg

Du har besluttet dig for, at du skal have en billedvæg, og du ved også lige præcis, hvor den skal hænge. Du har måske endda allerede læst vores guide til, hvilken skabelon du skal bruge? Men så går du i stå… Ligesom mange andre. For hvilke motiver skal man vælge? Hvilke plakater passer sammen? Og hvilke rammer skal man vælge?

Det er altså heller ikke nemt. For der er mange muligheder, hvilket både er dejligt og forvirrende på en og samme tid.

Så derfor har jeg her samlet nogle forskellige gode råd og guidelines, du kan tage udgangspunkt i, når du skal designe din billedvæg.

Sådan designer man en billedvæg

Vælg motiver der betyder noget for dig

Farvesammensætninger og geometriske linjer er selvfølgelig vigtige, når man matcher plakater, men det allervigtigste er, at den gør dig glad og fortæller en historie. Måske har du boet i flere forskellige lande, måske står du på ski med familien, eller måske kommer din familie fra et bestemt sted i Danmark?

Se din billedvæg som en mulighed for at fortælle en historie om dem, der bor i hjemmet. Lidt ligesom et moodboard!

Tænk over hvilket look billedvæggen skal have

En billedvæg kan have et meget klart look og udtryk, så gør dig nogle tanker om, hvilken stil din skal have. Hvis du bruger plakater i forskellige størrelser giver det er mere dynamisk look. Hvorimod billeder i ens størrelse med de samme rammer, giver et mere stringent og minimalistisk look. Begge muligheder er fine og kan give noget forskelligt til et rum.

Miks & Match 

Gør din billedvæg personlig og interessant ved at mikse og matche. Tilføj eksempelvis et gammelt familiefotografi, en tørret blomst i en ramme, broderi eller et oliemaleri. Kun fantasien sætter grænser. Du kan også sagtens matche plakater af forskellige stilarter. Vores grafiske plakater ser eksempelvis rigtig godt med ud Dan Isaac Wallins fotoplakater.

Vælg to-tre farver der går igen

En god tommelfingerregel er at vælge 2-3 farver, der går igen i plakaterne. Vælg evt. nogle, der også går igen i din indretning i hjemmet. Det er med til at give et roligt og sammenhængende look.

Tone-i-tone

En anden måde du kan vælge at designe sin billedvæg på er ved at vælge en farve, som du er særligt glad for, og så bygge videre fra den. Det giver et roligt og harmonisk udtryk – også selvom selve motiverne er vidt forskellige.

Sort/hvid

Er du ikke så meget til farver, eller ønsker du en mere afdæmpet plakatvæg, kan du også vælge udelukkende at bruge sort/hvide motiver. Det giver et minimalistisk udtryk og passer ind i de fleste hjem.

Valg af rammer

Der findes mange forskellige rammer at vælge imellem, så også her skal du gøre dig nogle tanker. En god regel er ikke at mikse flere end 2-3 forskellige rammetyper. Det kan være i forskellige materialer og farver. Igen afhænger det af, hvilket look du gerne vil have, din billedvæg får.

Ja tak, jeg vil gerne se alle ViSSEVASSE plakater her >>>

Jeg håber, du kunne bruge nyhedsbrevet til noget og har fået mod på at lave din egen billedvæg!😊

Kærlig hilsen
Dorthe

P.S. 

Se vores guide skabeloner til billedvægge her >>>

Se også vores guide til at matche plakater her >>>

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGem