Plakater Danmark: Sådan sætter du flere plakater sammen

Vi ved, at der er rigtig mange af jer, der køber mere end én af vores plakater. Vi ved også, at der er nogle af jer, der går all in og dekorer en hel væg med vores plakater! Og det er vi så stolte og taknemmelige over.

Men vi ved også, at det for mange kan være svært at finde ud af præcis hvilke plakater, der passer godt sammen. Derfor har vi lavet en guide.

Plakater Danmark alle 10 plakater

 

I anledningen af vores jubilæum, har vi fået vores super dygtige stylist Gitte Christensen til at sætte ord på, hvad man skal gå efter, når man gerne vil sætte flere af vores plakater sammen.

Gitte er uddannet designer og har arbejdet med trends og styling de sidste 20 år.

Det er de her fire ting, du skal have for øje, når du skal finde ud af hvilke plakater, der passer godt sammen, siger Gitte:

✓ Stemning

✓ Farver

✓ Komposition

✓ Egne minder

Køb vores plakater med motiver fra Danmark lige her >>>

1# Gå efter stemningen på plakater Danmark

Plakater Danmark med Møllen og Bindehuset

Du kan sammensætte dine plakater efter hvad det er for en stemning de inviterer dig ind i.

Gitte finder Møllen og Bondehuset frem, for de to er et rigtig godt eksempel på plakater, der inviterer os ind i den samme romantiske og nostalgiske stemning.

Som beskuere er vi blevet ført langt ud på landet, som det så ud dengang far (eller måske farfar) var dreng. Vi kan næsten dufte tjæren, der er varmet op af sommersolen og kan mærke pollene fra det fuldmodne korn kilde i næsen. Og selvom de fleste af os bor i byen, så er vi nok mange, der har prøvet at læne os op af en nykalket væg og efterfølgende har børstet kalken af solbrune arme.

Så en måde at sammensætte dine plakater på, er at gå efter den stemning, der er på plakaterne.

 Køb plakater Danmark lige her >>>

2# Gå efter de samme farver på plakater Danmark

Men både Møllen og Bondehuset passer også godt sammen i farverne. Og det er en anden faktor du kan gå efter, når du vil finde flere plakater, der skal passe sammen.

Plakater Danmark Fyret, Badehusene og Camping

Det er Dorthe Mathiesen, der er designeren bag alle vores Danmarksplakater. Og hun tøver ikke så meget som et øjeblik, når hun bliver spurgt om hvilke favoritter hun har, når det kommer til plakater, der passer godt sammen.

– Det er helt klart Fyret og Badehusene, siger hun og tilføjer med det samme:

– Med fyret til venstre, så det lyser ind på badehusene.

Det er primært farverne, der passer godt sammen, synes hun. Den rødmende aftenhimmel i koral. Og hertil kommer, at begge plakater har motiver fra vores strande og noget vi forbinder med sommerferier og lyse sommernætter.

På billedet ovenover er Fyret og Badehusene sat sammen med Camping og her går koral igen på grusvejen, der fører os ud i den danske sommer.

Køb plakaterne med motiver fra vores Kongerige lige her >>>

3# Gå efter komposition og linier

Når der skal tages billeder af vores plakater, så er det altid Dorthe og Gitte, der sammen vælger plakater ud og så især Gitte, der skaber den rette stemning omkring plakaterne. Og da der skulle tages billeder af vores Danmarksplakater, var der to plakater, som de to design-madammer havde svoret ikke ville passe sammen.

De to broer. Storebæltsbroen og Lillebæltsbroen.

Fordi de er alt for ens.

Plakater Danmark fra ViSSEVASSE med Storebæltsbroen og Lillebæltsbroen

 

Men de fik sig noget af en overraskelse. For da de så plakaterne sammen, var de ikke i tvivl:

Selvom plakaterne har mange træk til fælles, så kan de noget sammen, netop på grund af det og de mange grafiske linier, der går igen i begge motiver.

Og den kombination, som hverken Dorthe eller Gitte havde troet ville passe sammen, er gået hen og blevet Gittes favorit.

Køb vores Danmarksplakater her >>>

4# Gå efter dine egne minder og tilknytning til bestemte egne

Plakater Danmark fra vissevasse Camping og Fiskebådene

Og så er der selvfølgelig den oplagte, som vi også ved at mange af jer går efter:

Dine helt egne oplevelser, ferieminder og tilknytning til bestemte steder og egne i Danmark.

Så for at få din helt personlige samling af plakater, så gå efter egne og steder der betyder noget særligt for dig og din familie.

Og har du samtidig øje for stemningen, farverne og kompositionen i billederne, så får du en væg, der er harmonisk og som samtidig vil være fuld af minder om gode oplevelser, du har haft i vores smukke Kongerige.

Rigtig god fornøjelse.

Og sejt, du nåede helt herned i bunden af blogindlægget – tak fordi du læste med.

PS. Du kan se alle vores plakater Danmark lige her >>>

PPS. Hvis du er pjattet med design, så bør du følge vores stylist Gitte Christensen på Instagram @gittechristensen og på Pinterest som Gitte Christensen og selvfølgelig på hendes blog Objects & Use. Det bliver du glad for : )