Nye notesblokke: Sådan får du styr på din to-do-liste

Der er ikke meget, der slår tilfredsheden ved at sætte flueben i takt med, at du kommer igennem din to-do-liste. Her får du 4 tips til at skrive en liste, der hjælper dig med at få overblik og motiverer dig til at få tingene gjort.

Papir kan nemlig noget særligt.

Køb ViSSEVASSEs nye notesblokke her >>>

Grey. 3 in a row.The master plan.Do or die.Get shit done

For første gang har vi designet en ny produktserie af 9 forskellige notesblokke med små budskaber, der opmuntrer dig til at få overblik.

Hvad enten du har brug for en WEEKLY PLANNER, en DO OR DIE liste eller en smart AGENDA.

Rosa. 3 in a row.The master plan.What to do.Goals coming up

 

White. 3 in a row.Weekly planner.One day at a time.Agenda

 

Kender du følelsen af, at der er noget, du har glemt? Kommer kollegerne tit og rykker for en mail, du ikke har svaret på? Eller har du hovedet fyldt med koordinering af ungernes fritidsaktiviteter og ugens madplan?

Og hvis du er, som vi mennesker er flest, så har du nok stiftet bekendtskab med tidsrøveren ”hr. Overspringshandling”.

Vi har hentet hjælp ude på det store internet, og er kommet frem til 4 ting, der kan hjælpe dig med at skrive to-do-lister, der giver dig overblikket tilbage, så du får tingene gjort.

✔ Skriv alle de ting ned, du skal huske

Sæt dig til rette ved dit skrivebord, giv dig god tid og gør dig selv den tjeneste at skrive alle dine opgaver ned. Tøm hovedet. Og husk at tjekke dine mails igennem, gule post-its og din kalender.

Sådan. Nu har du en god kladde. Tag en dyb vejrtrækning. Pust ud. Og nyd nu følelsen af at have givet alle dine opgaver et fysisk sted at bo.

✔ Prioritér din liste

Der er større chance for, at du kan overskue din liste, hvis dine opgaver er prioriteret. Kig hele listen igennem og vurdér, hvilke opgaver der skal løses i dag, i morgen og i næste uge.

På notesblokkene WEEKLY PLANNER og THE MASTERPLAN kan du nemt fordele opgaverne på alle ugens dage. Og på notesblokken ONE DAY AT A TIME kan du skrive dagens gøremål samtidig med, at der nederst på siden er plads til at skrive de ting, der fint kan vente til en anden dag.

Rosa A4 The Master plan

✔ Vær konkret og skriv aktive sætninger

Det bliver lettere for dig at sparke overspringshandlingerne til hjørne og nå dine opgaver, hvis du skriver aktive sætninger. Det gør du ved at starte hvert punkt med et udsagnsord i bydeform.

Se bare her:

”Print dagsorden til mødet om xx”

”Spørg Morten fra IT-afdelingen om lån af diktafon”

Hvis du nu sidder med et punkt a la:

”Planlæg børnefødselsdag”

Så bryd det op i mindre punkter. For eksempel sådan her:

”Skriv invitationer” og ”bag boller til 15 gæster”

✔ Hav to-do-listen ved hånden og hold den opdateret

Men det nytter ikke noget at have en tjekket to-do-liste, hvis ikke du husker at have den lige ved hånden. Du skal simpelthen tage den med ind på kontoret, med til møder og med hjem på køkkenbordet. Kort sagt: den skal fodres med nye opgaver, men den skal også fyldes med flueben i takt med, at du når i mål.

Ah – for er der noget, der slår følelsen af at sætte et stort lækkert flueben? 🙂

Du kan få endnu flere tips om to-do-lister her, her og her