Norge plakater: Vælg mellem mange forskellige motiver

Er du norskofil? Eller er du bare sådan helt almindelig glad for Norge? Eller måske er det norsk blod, der bruser i dine årer, der gør at du er landet på denne side?

Hvis du er så vild med Norge, at du kunne tænke dig at hænge en plakat op på væggen med et motiv fra Norge, så har du klikket dig det helt rigtige sted hen.

NORGE plakat Fiskerhuset fra ViSSEVASSE.
Åh ja, at lade sin fiskestang gøre arbejdet på det blikstille vand.
NORGE plakat med motiv fra Preikestolen
Det er meget modigt at krabbe helt hent til kanten, når der er 600 meter ned,

 

 

 

 

 

 

 

BERGEN plakat med motiv fra Ulriken
Der er ikke noget som at se Bergen ovenfra.
BERGEN plakat med motiv fra Bryggen
Hvor fint husene ligger der, skulder ved skulder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her kan du nemlig vælge mellem mange forskellige plakater med mange forskellige motiver fra Norge.

Og der er en særlig grund til, at vi har kastet os over Norge her hos ViSSEVASSE. Dorthe Mathiesen der tegner vores plakater, har nemlig norsk blod brusende i sine årer.

Køb Norge plakater lige her >>>

Plakat fra havneområdet Bryggen i Bergen

Plakater Norge med motiv fra Bergen Bryggen

Og blodet brusede også, og endda meget hurtigt, i hendes farfars årer, en forårsdag i 1944, da han ufrivilligt blev vidne til det, som historiebøgerne efterfølgende har kaldt den største enkeltstående ulykke i Norge under anden verdenskrig. Nemlig da et fragtskib lastet med ammunition ved en fejl eksploderede midt i det travle havneområde Bryggen i Bergen.

Farfar – som bare var en dreng – gik på Fløyveien godt og vel en km. derfra. Selv på så lang afstand blev han chokeret over eksplosionen og billedet af en trillebør med kål der væltede, mens grønne kålhoveder sprang ham om ørerne, blev printet i hans – såvel som i hans efterkommeres – hukommelse.

Bryggen blev genopbygget og restaureret – og magtfulde købmænd i Hanseforbundet kunne atter slå håndslag og spytte i hærdede næver som afslutning på en god handel. Man kan stadig gøre en god handel den dag i dag. I et atelier, et kunstværksted eller en af de mange restauranter.

Vi kan godt forstå, at Bryggen er på UNESCOs liste over unikke steder på kloden.

Køb plakat med motiv fra Bergen Bryggen her >>>

Plakat fra Ulriksbanen i Bergen

Plakater Norge med motiv fra Bergen Ulriken

Der er også mindre dramatiske historier, der knytter sig til vores plakater fra Norge. For eksempel Ulriksbanen. Det er en svævebane, der betjenes af to vogne, der bliver kaldt Perle og Bruse.

– Jeg kan huske, hvordan jeg som barn elskede at køre med svævebanen op over Ulriken, der er det højeste af Bergens syv fjelde. Det var fascinerende at hænge i en tynd tråd højt oppe over Bergen og langsomt bevæge sig højere og højere op. Og lige så spændende var det, når man passerede den anden vogn på vejen – om det var Perle eller Bruse – og kunne vinke til passagererne, der sad mindst lige så forventningsfulde i den anden vogn, husker Dorthe Mathiesen fra sin barndoms norske sommerferier.

De to vogne er opkaldt efter en rød og en gul sodavand fra det bergensiske bryggeri Hansa, som i flere år sponsorerede vognene. Derfor er den ene vogn rød og den anden gul. Men da bryggeriet på et tidspunkt ville ændre sponsoraftalen og male de to vogne grå, lød der et ramaskrig fra bergenserne.  Efter en afstemning i den lokale avis og en underskriftsindsamling måtte Ulriksbanen rette sig efter folkets stemme, og vognene fik deres kulør tilbage.

Det kan vi lide!

Køb plakat fra Bergen med Ulriksbanen her >>>

Plakat fra Norge med bjerget Preikestolen

Plakater Norge med motiv af Preikestolen

At sidde på kanten af Preikestolen med stængerne dinglende frit 600 meter over Lysefjorden giver det vildeste sus i maven. Og det er for alvor noget vi danskere kan misunde nordmændene. Højderne. Alt hvad der er højere end Himmelbjergets 147 meter kan nok få os danskere til at spærre øjnene op.

Har du højdeskræk, er det bedst at holde en passende afstand fra den lodrette klippekant. På forsigtig manér kan man dog godt prøve at møve sig hen til kanten af klippen. Det bliver ikke nødvendigvis hverken kønt eller yndefuldt, men det giver med garanti svedige håndflader og en følelse af at være på størrelse med et knappenålshoved midt i den storslåede natur. Se, dét kan nok få én til at sætte livet i et større perspektiv.

Køb Norge plakat med motiv af Preikestolen her >>>

Plakat fra Norge med Fiskerhuset

NORGE plakat Fiskerhuset fra ViSSEVASSE

Vi kan ikke stå for synet af det lille bitte Fiskerhus i det kæmpe store fjeld.

Og så er det da dejligt, at det ikke er et sjældent syn, når man rejser rundt i Norge.

Køb Norge plakat med det lille bitte Fiskerhus her >>>

Nu er der i alt otte plakater fra Norge:

Køb plakat med BERGEN Bryggen her >>>

Køb plakat med BERGEN Ulriken her >>>

Køb plakat med NORGE Preikestolen her >>>

Køb plakat med Norge Fiskerhuset her>>>

Køb plakat med NORGE Fjorden her >>>

Køb plakat med NORGE Sneen her >>>

Køb plakat med OSLO Aker Brygge her >>>

Køb plakat med OSLO Aviskiosken her >>>