Danmarksplakater

Danmark er et smukt land med så mange forskellige facetter. Elsker du, som os, den danske natur, de danske traditioner og det danske samfundsind, er det måske noget for dig at have en Danmarksplakat i dit hjem.

Vi har her samlet vores 17 Danmarksplakater, som kommer omkring forskellige dele og kendetegn i landet.

Danmark Markerne

Har du nogensinde set Danmark fra oven? Det ligner et stort kludetæppe af gule, grønne og brune marker. Det er det rene idyl. Hop på en cykletur gennem landskabet med vind i håret. Læg mærke til hvordan kornmarker, kirker og køer dukker op og forsvinder på din vej.

Se Danmark Markerne her

 

Danmark Stranden

En dansk sommerdag, hvor solen står højt på himlen, slår alt. Solen finder hver en bar plet på kroppen og varmer den op. I badetøj med sand mellem tæerne og stråhatten på hovedet, kan man sidde i timevis og spejde ud over aktiviteterne i sandet og vandkanten.

Se Danmark Stranden

 

 

Danmark Fiskebådene

De seje mandfolke-både ligger på stranden og slapper af efter det hårde arbejde i Vesterhavet. Plakaten er en del kollektionen med Danmarksplakaterne. Den er populær, og rigtigt flot sammen med plakaten med campingvognen.

Se Danmark Fiskebådene her

 

Danmark Camping

Hjem og pak Kadetten, på med Campingvognen og så ud i sommerlandet. Er der noget mere sommeragtigt? Danskerne elsker det og er det folkefærd i Europa, der camperer mest.

Se Danmark Camping her

 

Danmark Sort Sol

Stærene danser i skumringen. De samles i de mest kunstneriske formationer på himlen. Sort sol kalder vi det. Det er et tilløbsstykke, når det sker. Folk samles for at se tusindevis af fugle male himlen sort. Det er en ganske særlig oplevelse.

Se Danmark Sort Sol her

 

Danmark Fyret

Tænk at kunne vise vej ved bare at blinke med øjet… Det er vist kun de store flotte danske fyre, der kan det. Og så er de ovenikøbet gode til det.

Der er virkeligt noget majestætisk over et fyr, og så minder det os om gamle dage, hvor det var livsvigtigt, når fiskerne skulle hjem med deres fangst efter en hård dag på søen.

Plakaten af Fyret er et af vores mest populære motiver. Hvis du kan lide det, så kan du sikkert også lide nogle af de andre Danmarksplakater. Måske finder du her en, der matcher fyret og din væg derhjemme.

Se Danmark Fyret her

 

Danmark Anemoner

Når anemonerne springer ud i april og maj, er det tegn på, at sommeren er på vej. Der går ikke længe, før det hvide anemonetæppe dækker hele skovbunden. Det er som et maleri, der strækker sig vidt og bredt. Vidste du, at den hvide blomst med den gule midte typisk har 6-8 hvide blade?

Se Danmark Anemoner her

 

Danmark Sejlbåden

Lad os få vind i sejlene og fuld fart fremad. En ny havn, en ny by og en ny historie. Om det er en sejltur i det fynske øhav eller ved den franske riviera, bringer den et hav af oplevelser med sig. I havneområderne ligger de hvide sejlbåde som et spil Tetris, og masterne gynger og knirker i takt.

Se Danmark Sejlbåden her

 

Danmark Storebæltsbroen

Den smukkeste køretur i solopgangen….Og den mest nervepirrende tur i hård kuling. Storebælt – en fantastisk flot og langstrakt fyr, som forbinder Sjælland og Fyn. Broer er fantastiske motiver, og de vækker altid minder og bringer følelser frem. Plakaten af Storebæltsbroen er en del af kollektionen af plakater fra hele Danmark og passer meget fint sammen med den noget ældre bror, Lillebæltsbroen.

Se Danmark Storebæltsbroen her

 

Danmark Lillebæltsbroen

Det er noget helt særligt ved at køre over en bro. Især når den er smuk og lang som Lillebælt. Land forbindes. Mennesker mødes. Muligheder opstår. Med sine 1700 meter forbinder Lillebæltsbroen Fyn og Jylland. Plakaten af Lillebæltsbroen passer rigtigt godt sammen med den af Storebæltsbroen, og så har vi (næsten) forbundet hele landet.

Se Danmark Lillebæltsbroen her

 

Danmark Æbletræet

De danske æbler er noget helt særligt. Uhm! Følelsen af at sætte tænderne i et tilpas sødt og saftigt æble! Skal det mon være et efterårsæble som Ingrid Marie eller et sommeræble som Guldborg? Lykken må være at have et æbletræ i haven. Så kan man presse juice til morgenbordet og lave mormors æblekage til dessert.

Se Danmark Lillebæltsbroen her

 

Danmark Bondehuset

Og selvom væggene er lidt skæve og ruderne er små, som H. C. Andersen skrev, så er det lige præcis sådan et bindingsværkshus, der kunne få os til at flytte langt ud på landet. Helt derud under den åbne himmel, hvor lærken triller og man kan lade blikket hænge på en solgul kornmark uden at blive forstyrret af andet end en… puch maxi med mælkekasse bag på.

Se Danmark Bondehuset her

 

Danmark Klinten

Man siger at Danmarks klinter rummer hele verdenshistorien. Faktisk kan man nogle steder med det blotte øje se “fiskeleret”, der vidner om dinosaurernes uddøen for mere end 65 mio. år siden.

Der er sket en smule siden da. Noget godt og noget skidt . Og det kan man så tænke lidt over, når man går en tur langs de klinter, der nogle steder danner ramme om den danske havgrænse. Den passer godt farvemæssigt sammen med plakaten af Badehusene, som samtidig er helt anden type kystlinie.

Se Danmark Klinten her

 

Danmark Badehusene

Så er det sommer i Danmark! Et lille badehus står og venter med håndklæder og Speedos. Skynd dig ind og klæ’ om, og hop i bølgen blå. Der er ikke noget som en dukkert i sommervarmen.

Plakaten med de små badehuse, kan helt sikkert få dig i godt humør. Du kan få den i alle størrelser og den passer godt sammen med mange af de andre Danmarksplakater.

Se Danmark Badehusene her

 

Danmark Møllen

Et gammelt ordsprog siger: Først til mølle får først malet. Og sådan er det vel den dag i dag.

Det gælder om at være hurtig ved havelågen.

Eller hvad? Skal vi ikke bare tage det lidt roligt og f.eks. bruge lidt mere tid på at nyde de charmerende møller, der er kastet med løs hånd over det meste af landet?
Hvis du er enig, så kan du f.eks. nyde plakaten af møllen sammen med en af de andre plakater med Danmark som motiv. Bondehuset og Møllen er det, vi kalder et perfekt par. Se billederne og bedøm selv.

Se Danmark Møllen her

 

Danmark Masterne

De smukke grafiske højspændingsmaster. I 1000 vis. Over hele landet står de på markerne og langs vejene. Men nu er det snart slut. Nedgravningen af elkabler er begyndt…og ja, denne plakat er en hyldest til dem. Og til de høje danske grantræer. Og luftballonerne i sommeraftnerne. Og en dejlig togtur tværs igennem landet, med en flad næse mod ruden..

Se Danmark Masterne her

 

Danmarksmotiver

Her har du vores fortælling om Danmark. En samling af de fineste motiver fra det danske land. Det er bygget på 16 forskellige Danmarksplakater. Måske kan du genkende en af broerne eller fiskebådene? Eller hvad med bondehuset eller fyret? Eller campingvognen fra din barndom? Det er nu et dejligt land.

Se Danmarksmotiver her

Vi håber, du finder en Danmarksplakat, der passer helt perfekt i dit hjem!