Dan Isaac Wallin – køb hans plakater her!

Der er endnu engang landet en vidunderlig appelsin i vores turban.

Vi har nemlig lavet en aftale med den svenske fotograf Dan Isaac Wallin.

Det betyder, at du kan købe 12 forskellige af hans smukke motiver, trykt på vores plakater i den velkendte høje kvalitet.

Du kan se og købe alle 12 plakater med Dan Isaac Wallin motiver lige her på webshoppen >>>

Dan Isaac Wallin plakat Birches
Dan Isaac Wallin har taget dette billede i Västmanland i det centrale Sverige. Området er kendt for sine mystiske omgivelser og underjordiske søer.
Dan Isaac Wallin plakat Roses
Billedet her har Dan Isaac Wallin taget til et bryllup på Island.
Dan Isaac Wallin plakat Courser
Under et stop i Dalsland i Sydsverige, så Dan Isaac Wallin denne smukke hvide hest. Den stod helt stille i den magiske svenske natur.

 

 

 

 

 

 

 

Dan Isaac Wallin fotograferer for det meste med polariod

Dan Isaac Wallin er en svensk fotograf, som man vidst godt kan kalde for en polaroid-nørd uden at sige for meget. Polaroid har fyldt det meste af hans liv i de 16 år, hvor han har fotograferet med mange forskellige af slagsen.

En af hans kæreste kameraer er det gamle Szabad 4×5-kamera fra 1940erne, som kræver at han trækker et sort klæde over hovedet. Men det sjældne NPC195 og SX-70 fra 1970erne, bliver også brugt flittigt. Og så har han faktisk også bygget to kameraer selv. Det er da ret nørdet, ikke?

Køb Dan Isaac Wallin her >>>

Dan Isaac Wallin plakat Tjurpannan
Dan Isaac Wallin har taget dette billede med sit Szabad 4×5.
Dan Isaac Wallin plakat Amundön III
Dan Isaac Wallin har taget dette billede med det sjældne NPC195.
Dan Isaac Wallin plakat Torsö III
Dan Isaac Wallin har taget dette billede med det gamle 70er kamera SX-70.

Dan Isaac Wallin har tre køleskabe med gamle film

Dan Isaac Wallin efterbehandler engang imellem sine billeder elektronisk, men er ret optaget af at skabe forskellige effekter på det færdige billede. Derfor opkøber han gamle polaroidfilm, der er udløbet.

Og det er ikke altid let. Det foregår på ebay og da hans yndlingsfilm gik ud af produktion i 2006, så har han på bedste hamster-manér samlet hele tre køleskabe med film. Så løber han da ikke tør de næste par uger!

Men fordi filmene er over dato, betyder det også, at der ikke er to film, der opfører sig ens, og det resulterer i forskellige effekter fra film til film. Man kan nærmest sige, at hver enkel film har sin egen personlighed. Det vil de fleste nok tænke vil være helt utroligt irriterende. Altså at man aldrig nogensinde ved hvordan billedet kommer til at se ud.

Men sådan er det ikke for Dan Isaac Wallin. For ham er det nemlig en spændende del af arbejdsprocessen. Derfor er det ikke noget problem for ham, at han for hver film må finde ud af, hvad der skal til for at ramme den særlige drømmende stemning, han forsøger at skabe, hver gang han trykker på udløseren. Det kalder han selv at “behandle eller mishandle” polariodbillederne mens de fremkaldes.

Dan Isaac Wallin plakat Torsö II
Torsö II er taget på øen Torsö. Dan Isaac Wallin har brugt sit SX-70 kamera og har bagefter lagt billedet i sneen for at forsinke fremkaldelsen. Det giver billedet de meget få farver.

Et billede fremkaldes normalt i ca. to minutter, men han kan sagtens lade det fremkalde over en time for at få en bestemt effekt. En anden metode kan for eksempel være at lægge billedet i den kolde sne, mens det fremkaldes. Det giver meget få farver i billedet, som man kan se på Törso II herover.

Køb Dan Isaac Wallin plakater online her i vores webshop >>>

Men hov, er billederne uskarpe?

For de fleste fotografer er det ret vigtigt og helt grundlæggende, at billederne er skarpe. Men ikke for Dan Isaac Wallin. For ham handler det om at indfange den verden, som han selv synes, han hører hjemme i. En meditativ og melankolsk verden langt ude i naturen – med havet, bjergene og jorden som kulisse. Og så må skarpheden lade livet til ære for stemningen.

Dan Isaac Wallin plakat PeregrintationDan Isaac Wallin plakat Passage

Baggrund på hæderkronet nordisk kulturinstitution

Dan Isaac Wallin er uddannet på den hæderkronede nordiske kulturinstitution Nordens Folkhögskola Biskops-Arnö i Sverige. Han har blandt andet udstillet på Eduart Planting Fine Art Photography i Holland og er kommet i fornemt selskab med blandt andre Terry O’Neill, der har skabt ikoniske portrætter af blandt andre skuespilleren Faye Dunnaway. Han har også udstillet hos danske Artrebels og mange steder i Sverige, blandt andet på Dalsland Museum of Art. Hans værker er blandt andet omtalt i Hollandske Vogue.

Dan Isaac Wallin plakat HavängDan Isaac Wallin plakat Fairyland

 

 

 

 

 

 

 

Køb Dan Isaac Wallins plakater her >>>