5 ting du ikke vidste om Vee Speers plakater

Som du måske har opdaget, så har vi været så fantastisk heldige at få eneforhandling i Danmark på Vee Speers plakater.

Hvem er Vee Speers?

Mange kender Vee Speers’ plakater, men det er langt fra alle, der ved hvem hun er. Vee Speers er først og fremmest en international anerkendt kunstfotograf i superstjerne ligaen, der har udstillet sine fotografier over hele verden.

Læs om hvordan det lykkedes os at få eneforhandling på fotografen Vee Speers plakater her >>>

Før vi fik endeligt ja fra Vee Speers til at trykke hendes plakater, fik vi den store fornøjelse at møde hende på en cafe i Paris, hvor den australske fotograf bor.

Mødet resulterede i, at vi indgik samarbejdet, men vi fik også lidt “back stage” historier med, som du blandt andet kan læse mere om i blogindlægget her.

Køb Vee Speers plakater i vores webshop lige her >>>

#1 Vee Speers har taget billeder for Pernod Ricard

En af verdens største firmaer indenfor alkoholiske drikke – det franske Pernod Ricard – har igennem de sidste 40 år, hvert år inviteret en anerkendt international kunstner til at illustrere deres årsrapport.

Og sidste år blev det Vee Speers der fik æren og fuldstændig frie hænder til at fortolke virksomheden, der omsætter for:

Hold nu fast!

Næsten otte milliarder!

Fik vi sagt, Euro?

Bum.

Resultatet af samarbejdet mellem Vee Speers og Pernod er så overvældende, at man må hive efter vejret!

Når man ser Vee Speers forskellige fotoserier,  så ser de så enkle ud.

Men tag ikke fejl.

Bagved ligger der en minutiøs iscenesættelse, med tilhørende produktion af kostumer, særlige rekvisitter, make up artister og diverse assistenter.

Prøv at se denne her fascinerende video, hvor Vee Speers fortæller hvordan fotoserien til Pernod bliver til. Så forstår man hvorfor Vee Speers er en kunstner >>>

Vee Speers og Pernod i samarbejde

 

#2 Vee Speers mindste datter er hendes muse

Vee Speers har tre døtre, men det er den yngste af dem, Cienna, der igen og igen inspirerer kunstneren til at lave de smukke og til tider foruroligende fotografier.

I fotoserien The Birthday Party optræder Vee Speers datter på flere af billederne.

For eksempel på disse 4 herunder:

4 x vee sepeers-1

Pigen med Fuglen er direkte inspireret af en dag hvor Cienna kom hjem med en lille fugl. Hun havde fundet den på gaden, hvor den lå, fordi den ikke kunne flyve.

Og voila!

Vee Speers havde inspiration til endnu et billede.

I fotoserien Thirteen fotograferer Vee Speers igen sin yngste datter. Det gør hun i den periode, hvor hun går fra at være pige til ung kvinde. Og Cienna er altså muse på hele fotoserien.

#3 Åh nej, billederne var i sort/hvid, men skulle have været i farve !

Vee Speers fortalte os på mødet i Paris, at billederne til The Birthday Party oprindeligt var optaget i sort/hvid foto.

Men halvvejs gennem fotoserien stod det med et klokkeklart for kunstneren, at billederne skulle være i farve, for at give dem et mere moderne udtryk.

Og hvad gør man så?

Vee Speers besluttede sig for at fotografere hele serien færdig i sort/hvid, men måtte bagefter bruge flere måneders arbejde på at farvelægge hver enkelt billede i flere forskellige lag på computeren.

Du kan se alle Vee Speers plakater i vores webshop, lige her >>>

#4 Pigen med ballonen – har også ballon i håret!

Der var engang hvor et halvt franskbrød kunne give kvinders hår lidt ekstra fylde.

Men det var nu ikke et franskbrød, men en slags ballon, der skulle til for at holde håret oppe i den fascinerende frisure som Pigen med Ballonen har.

Hvem er Vee Speers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#5 Inspirationen til The Birthday Party kommer fra 100 år gammel, dekadent fest

Forestil dig en overdådig udklædningsfest blandt de britiske aristokrater i slutningen af 1800tallet. En fest hvor Hertuginden af Devonshire fejrer Dronning Victoria.

Alle var der:

Dronningen af Sheba, Kleopatra, en flirtende slangetæmmer og en orientalsk kejser.

Tilsæt så en børnefødseldag.

Så har du Vee Speers inspiration til serien The Birthday Party.

Over et århundrede efter Hertugindens maskerade, holder Vee Speers en imaginær fest og hendes gæster er børn. Men det er en fest uden kage, balloner og leg.

Vee Speers bruger børnenes sprog i kombination med et poetisk og foruroligende udtryk og det rammer os voksne lige midt mellem skønhed og frygten for fremtiden.

– Når jeg ser tilbage, så har jeg indset at meget af det, er en nostalgisk refleksion over det forgangne, har Vee Speers sagt til Svenska Dagbladet.

Se Vee Speers plakaterne i webshop her >>>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.