3 år med ViSSEVASSE plakater, der vækker minder

Findes der noget bedre end at få et smil på læben, fordi du bliver mindet om en oplevelse, der gør dig glad? I 3 år har ViSSEVASSE sat farver på danskernes vægge og mindet dem om det, der får dem i godt humør. Tag med os en tur down memory lane her på vores 3 års fødselsdag.

3 års fødselsdag. bredformat

Det var en sen nattetime i 2013. Hele familien var gået i seng. Oppe sad Dorthe Mathiesen og tegnede Langebro i København. Den allerførste ViSSEVASSE plakat.

Og så gik det stærkt.

Gang på gang er vi blevet bløde i knæene over ikoniske bygninger og steder i Danmark og udlandet. Og hver dag har vi lyst til at minde folk om at tage sig tid til det, der gør dem glade. Hvad enten det er at blive mindet om en dejlig ferie eller at få vind i håret på sin kække Vespa.

Tilsat sarte pasteller og en streg, hvor alle detaljer er skrabet væk, opstår stemningen af genkendelighed hos os, der kigger. Og sådan opstår en ViSSEVASSE-plakat.

Fra 1 til 100 plakater

Indretningsideer Danmarks plakater fra ViSSEVASSE

I dag findes der flere end 100 ViSSEVASSE-plakater. Og hver eneste fortæller sin egen historie.

Med GO BABY-serien hylder vi nuet og vejen mod målet. MAD-plakaterne får det til at gibbe i den friske foodie, mens BY- og DANMARK-plakaterne hylder landet, der bugter sig i bakkedal. Og så drømmer vi os mod fjerne himmelstrøg med plakaterne fra Norge og Sverige.

Med familien omkring sig

Selvom det er Dorthe, der tegner alle plakaterne, kan vi i dag ikke sige Dorthe uden også at sige Karsten. De er nemlig partnere gennem 25 år. Ikke længe efter at ViSSEVASSE så dagens lys, forlod Karsten filmbranchen for at blive en del af virksomheden.

Og selvom alting ikke er rosenrødt, må vi sige, at der kommer meget godt ud af at tilbringe hver dag med dem, du elsker.

Sammen har de tre børn, der også hjælper til med pakning.

Internationale fotografer på vores plakater

Sidste år lavede vi aftaler med den svenske fotograf Dan Isaac Wallin og den australske fotograf Vee Speers. Og det er vi ret stolte af.

Dan må man godt kalde en nørd, for han fotograferer udelukkende med polaroid og har to køleskabe fyldt med gamle, udløbne film.

Du kan se en kort film og få svar på, hvad han bruger de gamle udløbne film film til lige her >>>

Vee er vores internationale superstjerne, der har udstillet sin fotokunst over hele verden. Da vi mødte hende på en café i Paris, var hun klar til at springe ud i et samarbejde med os, hvor vi trykker plakater med hendes motiver på vores særlige farveægte og kraftige papirkvalitet.

Du kan se de to serier The Birthday Party og Thirteen fra Vee Speers lige her >>>

Både Vee og Dans billeder efterlader os der kigger, med et enkelt og nordisk udtryk, tilsat poesi og stof til eftertanke.

Fra 100 plakater til tusindvis af minder

”Tivoliplakaten med ballongyngerne minder mig om, da jeg var barn, hvor min onkel arbejdede ved ballongyngerne og efter en tur, fik vi citronvand i et lille rum under gyngerne,” skriver en af vores 30.000 følgere på Facebook, mens en anden fortæller om sommerferieminder:

”Jeg bliver så glad af at se på jeres plakater. Jeg er selv ejer af en lille campingvogn, så plakaten af vognen får mig til at tænke på ferie med sol, strand, lange gåture i vandkanten og friske fisk fra fiskekuttere. De klassiske hvide strandhuse, der ligger på række foran klitterne med marehalm og lyng, der dufter så dejligt, giver mig ro og fred og fornemmelsen af glæde over, hvor heldig jeg er at kunne nyde Danmark, når det er dejligst.”

Følg med på Facebook her >>>

Og det er jo det, det hele handler om: Minderne og de personlige historier, som vi, der kigger, knytter til plakaterne.

Det er fantastisk at få lov til at tegne plakater, som giver mening og vækker glæde. Tak for det.

Timeline

TIMELINE